Azi mă simt cea mai frumoasă

Azi mă simt cea mai frumoasă

Pe parcursul celor 27 de ani am avut perioade şi perioade. Acum câţiva ani mi-am urât pistruii, care astăzi mă fac să mă simt specială. Aş fi făcut orice ca să nu îi mai am. Auzisem chiar că ar fi creme sau ceva operaţie care să mă scape de ei şi că doar după 18 ani voi putea face ceva. Visam şi râvneam la un ten fără pistrui, frumos, curat. Abia mai târziu am învăţat că sunt frumoasă şi cu pistrui şi că ei mă fac unică.

A urmat o perioadă când mi-am urât tenul alb. Am folosit autobronzante şi am devenit o zebră în toată regula, m-am dus la solar şi m-am întors roşie, am purtat ciorapi, deși era o căldură de nesuportat afară.

Problema kilogramelor în plus nu m-a ocolit, pentru că îmi place la nebunie să mănânc. Am oscilat mereu, am mâncat de am rupt şi după m-am înfometat ca să fiu în standarde. 

Mi-a luat destul de mult timp până să realizez că în fiecare zi sunt frumoasă. Într-o zi am părul frumos, în altă zi ochii, iar în alta unghiile, nu toate odată, dar am o scuză, sunt mămică. Glumesc!

Am constatat că nu trebuie să îmi impun să arăt ca altcineva, să îmi dau timp, să fiu înțelegătoare, să fiu leneșă câteodată, să fiu eu.

Azi sunt frumoasă, nu am părul perfect, dar l-am pieptănat azi dimineață, unghiile mele nu sunt ca scoase din cutie, am câteva kilograme în plus, dar fund bombat ca mine nimeni nu are. 

Poate ar trebui să fim mai blânde cu noi, pentru ca în fiecare zi suntem cele mai frumoase pentru cei dragi. 

 

Ivana Horeanu
cerasela.ivana26@gmail.com

Mamă, blogger, happy! Aceste 3 cuvinte mă descriu cel mai bine. Sunt un om de litere, expresii și cuvinte scrise pentru a-ți aduce ție curaj, alinare, bucurie și mai ales pentru a avea parte de momentul tău de AHA. Te invit în casa mea pentru a-ți împărtăși cele mai sincere și profunde trăiri, experiențe și provocări trăite. Pornește într-o călătorie fascinantă alături de mine și hai să vedem cum putem supraviețui în această lume ca femei, soții, mame.