O comandă, două comenzi…

O comandă, două comenzi…

Citeam nu de mult o postare pe facebook în care scria că realizezi cu adevărat cât de mult îți iubești copilul atunci când nu îți mai cumperi ție haine, ci lui. Chiar dacă afirmația e făcută în spirtit de glumă, după părerea mea e parțial adevărată.

Nu pot să spun că eram obsedată de shopping înainte să fiu însărcinată, dar îmi plăcea să îmi cumpăr haine sau cosmetice. Niciodată nu stăteam cu orele să aleg, să culeg, să compar. Sunt genul care intră în magazin, scanează rapid, probează și dacă se potrivește, imediat cumpăr.

Situația nu s-a schimbat nici acum. Dar când vine vorba să cumpăr ceva pentru Amalia…eee, acolo se schimbă treaba complet. Petrec zeci de minute bune alegând, gândindu-mă cu ce se asortează și unde le poate purta. Dacă mai lăsa într-un magazin de haine pentru copii de dimineața și până seara, aș fi cea mai fericită.

E o plăcere nebună, aproape o obsesie să îi cumpăr… și cumpăr și cumpăr. Niciodată nu mi se pare că are destule, întotdeauna mai este loc pentru ceva nou.

Comenzile online sunt și mai minunate. Pui în coș tot ce vrei și îți place și ești liniștită că abia peste câteva zile trebuie să plătești. Vorba aceea: „Doamne ajută să nu fie soțul acasă atunci când îmi vin comenzile online!”

Adevărul e că și gama de haine, papuci și acceasorii pentru fetițe este foarte diversificată și este foarte greu să nu fii ispitită. Peste tot bluzițe, rochițe, pantaloni roz și cu sclipici ce îți fură ochii. Și uite asa, deși i-ai promis soțului că nu mai cumperi, două, trei bluzițe foarte frumoase nu fac rău nimănui.

Magazinele cu haine pentru copii le văd ca pe un loc magic, unde toate mămicile se relaxeză, uită de griji și de tantrumurile copiilor, petrec puțin timp liniștite.  Nu se simt vinovate că au plecat în acel loc fără copii, pentru că până la urmă pentru ei au făcut acest „sacrificiu”.

Foto credit: Pixabay

 

 

 

Ivana Horeanu
cerasela.ivana26@gmail.com

Mamă, blogger, happy! Aceste 3 cuvinte mă descriu cel mai bine. Sunt un om de litere, expresii și cuvinte scrise pentru a-ți aduce ție curaj, alinare, bucurie și mai ales pentru a avea parte de momentul tău de AHA. Te invit în casa mea pentru a-ți împărtăși cele mai sincere și profunde trăiri, experiențe și provocări trăite. Pornește într-o călătorie fascinantă alături de mine și hai să vedem cum putem supraviețui în această lume ca femei, soții, mame.